The heart of meditation – Sinaï Desert

This program is only for Dutch speaking participants.

Meditatie, yoga en stilte in Zuid Sinaï - 02-09 nov -fully booked

In deze bijzondere 8- daagse retraite in de Zuid Sinaï-woestijn maken we een reis naar ons diepste zelf – de kern van ons hart, door diep de woestijn in te trekken. Het wandelen in de stilte van de woestijn biedt de ruimte voor een innerlijke reis naar een nieuw bewustzijn. Door het ervaren van de immense grootsheid en ruimte om je heen krijg je zicht op belangrijke thema’s in je leven en kom je los van vaste patronen. Via de gerichte individuele opdrachten leer je vervolgens je focus te verleggen en een ander perspectief te ontwikkelen. Je komt meer in contact met je ware zelf, waardoor je je eigen grootsheid – de grootsheid van je hart – meer en meer ervaart.

Programma

Tijdens deze 8-daagse retraite zijn we 5 1/2 dag op pad en trekken we de woestijn in. We wandelen onder begeleiding van Egyptische bedoeïen en hebben de unieke kans om hun leefwereld en culturele gebruiken en tradities van dichtbij mee te maken.

De bedoeïen leiden ons iedere dag naar onze volgende plek van overnachting. Daar slaan ze de grote, originele bedoeïentent op waarin we zullen overnachten. Je kunt ook onder de prachtige sterrenhemel slapen of een eigen kleine tent meenemen voor de overnachtingen in de woestijn. Onze bagage wordt vervoerd door kamelen zodat we enkel met een klein rugzakje wandelen. En ook als je moe bent zullen de kamelen je dragen.

Iedere dag heeft een eigen thema en route en kent een uitgebalanceerd ritme van beweging en rust om zo optimaal mogelijk in de stilte van onze gedachten en de kern van ons hart te komen. We beginnen de dag met yoga en meditatie en bereiden ons voor op de tocht. Na het ontbijt gaan we op pad.
Tijdens de wandelingen zullen we veel in stilte verblijven. In de middag, na de lunch, is er tijd voor rust en ontspanning en zullen we lopen tot aan onze overnachtingsplek. We sluiten de dag af rond het vuur met een traditionele bedoeïenen maaltijd en een korte avondmeditatie.

Deze retraite kenmerkt zich door de veelzijdige combinatie van meditatie, yoga, wandelen, stilte en meditatieve- en bewustzijnsopdrachten afgestemd op ieders persoonlijke groei en ontwikkeling.

De retraite biedt:

- Meer bewustzijn over vaste patronen
- Inzicht in je levensvragen en –thema’s
- Een innerlijke transformatie die leidt tot:

  • helderheid over hoe je verder wilt in je leven
  • meer zelfvertrouwen op de eigen innerlijke leiding
  • meer vreugde van het hart
  • vernieuwde inspiratie in leven en werk
  • meer en hernieuwde energie
  • rust in het hoofd en ontspanning van het lichaam

Begeleiding

Deze retraite wordt geleid door Indah Courtens. Sinds 2006 werkt ze als life coach en geeft ze cursussen op het gebied van bewustzijn en meditatietrainingen aan medewerkers van de RU en het Radboud UMC.
 De fysieke sessies worden begeleid door Celeste Neelen.

Praktische informatie

Dag 1 en dag  8 van deze retraite zijn (gedeeltelijk) reisdagen. Op dag 1 vliegen we gezamenlijk naar Sharm el Sheikh (overstappen in Caïro). Vandaar worden we met een busje naar Dahab gebracht waar we in een hotel overnachten. Op dag 2 trekken we vanuit Dahab voor 5 hele dagen de woestijn in. Op dag 7 reizen we terug naar Dahab om langzaam de overgang te maken naar de bewoonde wereld. Dag 8 vliegen we terug naar huis.

Info en aanmelding

Stuur Indah een mail als je meer info wilt of je wilt aanmelden: lotus@lotuslifecoaching.nl
Klik hier voor een overzicht van onze prijzen. Mensen die nog niet eerder een consult, cursus of workshop bij Indah gevolgd hebben worden uitgenodigd voor een consult voorafgaand aan de retraite. Dit om goed in te kunnen gaan op je wensen en leermogelijkheden tijdens de retraite. Kosten hiervoor bedragen 80 euro.

Newsletter

If you would like to stay informed about our activities